Seara vinurilor italiene la Kiku
0 comments
Share:

La mijlocul acestei săptămâni am avut ocazia să asist la un eveniment special, la care s-au adunat amatorii vinului italian și al deliciilor culinare. Am decis să vin aici pentru a gusta din vinurile italiene, pe care nu prea le-am știut până acum. Un alt argument forte a fost steak-ul rib eye, sută la sută italian, maturat timp de 28 de zile și adus în țărișoara noastră de către compania Golden Gates SRL moldova, administrată de Stefano Bernabeo. Omul care locuiește de 17 ani în Moldova și aduce pe piața noastră cele mai proaspete produse italiene.
Toate mesele au fost rezervate cu zile bune până la eveniment. Cei 50 de oaspeți prezenți s-au delectat cu cinci vinuri produse în Italia, asortate cu tot atâtea preparate culinare gătite de către bucătarul chef Petru Chicu. Somelierul serii a fost Andrei Cibotaru. Acest om știe să vorbească frumos despre vinuri, jos pălăria maiestre.
Seara gastronomică a început cu un Prosecco, care a venit în Moldova de pe plaiurile însorite din Treviso. Prosecco este comparat adesea cu șampania, însă modul de producere, dar și soiul strugurilor folosiți sunt absolut diferiți. Prosecco Venturin a fost asortat cu stridii și burrata proaspătă .
Burrata este considerată regina brânzeturilor italiene. O gustare perfectă pentru Prosecco din Treviso.
🍷🇮🇹 A urmat vinul Albente dei Feudi di San Gregorio. Este un vin alb,aromat, perfect, cu note florale și de fructe. Domnul Chicu a decis să asorteze acest vin cu gentile cu pește sălbatic, care a fost servit cu sos olandez și trufe. Respectivul preparat mi s-a părut cel mai reușit în această seară. Aș dori să apară în meniul restaurantului, dacă încă nu este.
🍗 A urmat puiul francez cu cremă de dovleac copt. A fost ok, însă prea condimentat. Cu toate acestea s-a combinat cu rose-ul făcut din pinot grigio. Bellisimo!
După o mică pauză în prim plan a ieșit headliner-ul serii: Valpolicella Superiore produs de către compania Clivus, orașul Verona. Nu am băut până atunci Valpolicella, însă am rămas impresionat. Această bijuterie a fost servită cu un steak Rib Eye italian maturat. Steak-ul a fost pe măsura așteptărilor, suculent și aromat. Să moară de ciudă vegetarienii! Carnea a fost servită cu pireu și ceapă crocantă.
La desert cei adunați la Kiku Steak & Wine s-au delectat cu un traminer servit cu pamperdutto de măr.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

X