Paste din grau dur Farfalle „Italpasta” 500 gr.
30,00 MDL
Farfalle sunt paste traditionale italiene din grau dur, recunoscute pentru forma lor distincta de fundite. Aceasta forma versatila le face potrivite pentru o varietate de preparate, de la salate usoare la sosuri cremoase sau pe baza de carne. Textura lor pastreaza fermitatea al dente, oferind o experienta autentica in fiecare farfurie.
Sugestii de utilizare:
Pentru salate de paste: Combinate cu legume proaspete, branzeturi si dressinguri usoare.
Pentru sosuri cremoase: Ideale cu sosuri pe baza de smantana, bacon sau ciuperci.
Pentru retete cu carne: Se potrivesc perfect cu pui, somon sau carne tocata.
Pentru preparate vegetariene: Excelente cu rosii cherry, dovlecei sau spanac.
Reteta: Farfalle cu pui si sos de smantana
Ingrediente:
300 gr Farfalle
300 gr piept de pui, taiat bucati mici
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
2 catei de usturoi, tocati fin
50 gr parmezan ras (Biraghi razuit)
Patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti Farfalle in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si gatiti bucatile de pui pana devin aurii si complet patrunse.
Adaugati usturoiul si sotati-l usor pentru a elibera aroma.
Turnati smantana peste pui, asezonati cu sare si piper, si lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 3-4 minute.
Incorporati pastele scurse in tigaie si amestecati bine pentru a le acoperi cu sos.
Presarati parmezan ras si patrunjel proaspat inainte de servire.
Sugestie: Serviti acest preparat consistent alaturi de un vin alb sec, precum Pinot Grigio.
Comandati Farfalle si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru o experienta culinara italiana autentica!