Branza ricotta 250 gr.

32,00 MDL

 
Descriere

Ricotta este o brânză italiană proaspătă, renumită pentru textura sa cremoasă și gustul său delicat, ușor dulceag. Obținută din zer de lapte de vacă, Ricotta este un ingredient esențial pentru preparatele italiene autentice. Ambalajul de 250 gr este ideal pentru uz casnic, fiind potrivit atât pentru deserturi, cât și pentru preparate sărate.

Caracteristici:

Textură: Moale, cremoasă, ușor aerată.

Aromă: Delicată, ușor dulceagă, cu note proaspete.

Utilizare: Versatilă, ideală pentru deserturi, paste, salate și umpluturi.

Proveniență: Produs tradițional italian, de calitate superioară.

Sugestii de utilizare:

Pentru deserturi: Folosiți Ricotta pentru cheesecake, cannoli sau tiramisu.

Pentru paste: Combinați-o cu spanac pentru umpluturi de ravioli sau lasagna.

Pentru salate: Adăugați Ricotta în salate cu legume proaspete și fructe.

Pentru tartine: Întindeți-o pe pâine prăjită și completați cu miere sau roșii.

Pentru sosuri: Utilizați-o pentru a crea sosuri cremoase pentru paste sau legume.

Rețetă: Ravioli cu Ricotta și Spanac

Ingrediente:

250 gr Ricotta

200 gr spanac proaspăt (opărit și tocat)

1 ou

50 gr parmezan răzuit

Sare, piper și nucșoară după gust

Aluat pentru paste (sau foi gata pregătite)

Mod de preparare:

Amestecați Ricotta cu spanacul tocat, oul, parmezanul și condimentele.

Întindeți aluatul de paste și tăiați-l în pătrate egale.

Puneți o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat și sigilați marginile.

Fierbeți ravioli în apă sărată timp de 3-4 minute.

Serviți cu un sos de unt și salvie sau sos de roșii.

Sugestie: Completați acest preparat cu un pahar de vin alb sec, precum Pinot Grigio.

Comandați Ricotta și alte produse autentice italiene de pe Gusto Italiano pentru a aduce savoarea bucătăriei italiene în rețetele dumneavoastră!

Categorie: Etichetă: