Spicchio Gran Biraghi este o branza extra tare italiana, fabricata din lapte de vaca de calitate superioara si maturata cu grija pentru a dezvolta arome intense si o textura fermă, usor granulata. Forma sa de spicchio (felie) o face usor de portionat si ideala pentru o varietate de utilizari culinare. Ambalajul de 250 gr este perfect pentru uz zilnic, fie ca o utilizati pentru razuire, fie pentru a o servi alaturi de alte delicatese.
Sugestii de utilizare:
Pentru razuire: Adaugati peste paste, risotto, pizza sau supe crema pentru un plus de savoare.
Pentru aperitive: Taiati bucati mici si serviti alaturi de fructe uscate, nuci si miere.
Pentru salate: Razuiala fina adauga textura si gust bogat salatelor proaspete.
Pentru sosuri: Utilizati-o in sosuri pe baza de smantana sau unt pentru un gust intens si cremos.
Reteta: Paste Carbonara cu Gran Biraghi
Ingrediente:
300 gr paste lungi (spaghetti sau tagliatelle)
2 oua intregi + 1 galbenus
80 gr Gran Biraghi, ras
100 gr pancetta sau bacon, taiat cuburi
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si prajiti pancetta pana devine crocanta.
Intr-un bol, bateti ouale si galbenusul cu jumatate din cantitatea de Gran Biraghi ras.
Scurgeti pastele, pastrand putina apa in care au fiert. Adaugati pastele in tigaia cu pancetta si opriti focul.
Turnati amestecul de oua si branza peste paste, amestecand rapid. Adaugati apa de la paste daca este nevoie pentru a obtine un sos cremos.
Presarati restul de Gran Biraghi si asezonati cu piper proaspat macinat.
Sugestie: Serviti pastele alaturi de un vin alb sec, precum Pinot Grigio, pentru a completa aromele branzei.
Comandati Spicchio Gran Biraghi si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru a aduce savoarea Italiei in bucataria dumneavoastra!