Le Lunghe “Italpasta” sunt paste lungi din grau dur, create dupa traditia italiana, ideale pentru retete clasice sau inovative. Textura lor al dente si capacitatea excelenta de a retine sosurile le transforma intr-un ingredient esential pentru orice bucatarie. Ambalajul de 500 gr este perfect pentru prepararea unor mese delicioase pentru intreaga familie.
Sugestii de utilizare:
Pentru retete clasice: Folositi Le Lunghe pentru preparate precum Spaghetti Carbonara, Cacio e Pepe sau Aglio e Olio.
Pentru sosuri bogate: Se potrivesc excelent cu sosuri pe baza de carne sau smantana.
Pentru retete cu legume: Asociati-le cu sosuri din legume proaspete, cum ar fi rosii cherry sau dovlecei.
Pentru salate de paste: Taiati pastele dupa gatire si combinati-le cu legume, masline si branza.
Reteta: Le Lunghe cu sos de rosii si busuioc
Ingrediente:
300 gr Le Lunghe “Italpasta”
400 gr pulpa de rosii
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
2 catei de usturoi, tocati
10 frunze de busuioc proaspat
50 gr parmezan ras (Biraghi razuit)
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti pastele Le Lunghe in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si sotati usturoiul pana devine auriu.
Adaugati pulpa de rosii si fierbeti timp de 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa usor. Asezonati cu sare si piper.
Incorporati pastele scurse in sos si amestecati bine.
Adaugati busuiocul proaspat si parmezanul ras inainte de servire.
Sugestie: Savurati acest preparat simplu si delicios alaturi de un pahar de vin rosu usor, precum Chianti.
Comandati Le Lunghe “Italpasta” si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru o experienta italiana autentica!