Fusilli “Italpasta” sunt paste spirale din grau dur, perfecte pentru a retine sosurile datorita formei lor unice si texturii robuste. Aceste paste sunt ideale pentru o gama variata de preparate, de la salate proaspete la retete cu sosuri bogate si consistente. Ambalajul de 500 gr este perfect pentru mese de familie sau pentru a experimenta retete italiene clasice.
Sugestii de utilizare:
Pentru sosuri cremoase: Combinati Fusilli cu sosuri de smantana, bacon sau branza albastra.
Pentru sosuri de rosii: Perfecte cu sosuri pe baza de rosii si busuioc sau carne tocata.
Pentru paste la cuptor: Excelente in retete de gratin cu mozzarella si parmezan.
Pentru salate de paste: Se potrivesc de minune cu legume proaspete, masline si un dressing pe baza de ulei de masline.
Reteta: Fusilli cu sos de rosii si masline
Ingrediente:
300 gr Fusilli “Italpasta”
400 gr rosii pasate (Pomodori Pelati)
50 gr masline negre fara samburi
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
2 catei de usturoi, tocati fin
50 gr parmezan ras (Biraghi razuit)
Sare si piper dupa gust
Frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Fierbeti Fusilli in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si sotati usturoiul pana devine auriu.
Adaugati rosiile pasate si lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute.
Incorporati maslinele si asezonati cu sare si piper.
Adaugati pastele scurse in sos si amestecati bine.
Serviti cald, decorand cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc.
Sugestie: Savurati acest preparat simplu si gustos alaturi de un vin rosu usor, precum Chianti Classico.
Comandati Fusilli “Italpasta” si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru a aduce aromele autentice italiene in mesele dumneavoastra!