Penne Rigate “Italpasta” sunt paste traditionale italiene fabricate din grau dur de calitate superioara. Datorita texturii lor rigate (striate), retin perfect sosurile, oferind o experienta autentica in fiecare imbucatura. Forma lor versatila le face ideale pentru o gama larga de retete, de la sosuri bogate pana la salate usoare de paste. Ambalajul de 500 gr este potrivit pentru mesele zilnice sau ocazii speciale.
Sugestii de utilizare:
Pentru sosuri cremoase: Combinati Penne Rigate cu sosuri pe baza de smantana, ciuperci sau branza.
Pentru sosuri de rosii: Excelent in preparate cu sosuri simple de rosii si busuioc sau arrabbiata.
Pentru paste la cuptor: Folositi Penne Rigate in retete de tip gratin cu carne tocata si mozzarella.
Pentru salate de paste: Ideale cu legume proaspete, masline si dressinguri usoare.
Reteta: Penne Rigate cu sos arrabbiata
Ingrediente:
300 gr Penne Rigate “Italpasta”
400 gr rosii pasate (Pomodori Pelati)
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
2 catei de usturoi, tocati fin
1 ardei iute mic, tocat (optional)
50 gr parmezan ras (Biraghi razuit)
Sare si piper dupa gust
Frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Fierbeti Penne Rigate in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si sotati usturoiul si ardeiul iute (daca folositi) pana devin aurii.
Adaugati rosiile pasate, asezonati cu sare si piper, si lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute.
Incorporati pastele scurse in sos si amestecati bine.
Serviti cald, presarand parmezan ras si decorand cu frunze proaspete de busuioc.
Sugestie: Savurati acest preparat picant si aromat alaturi de un vin rosu usor, precum Montepulciano d’Abruzzo.
Comandati Penne Rigate “Italpasta” si alte ingrediente autentice de pe Gusto Italiano pentru o experienta culinara italiana autentica!