Prosciutto Cotto “Bondicotto” este o sunca fiarta italiana de inalta calitate, caracterizata printr-o textura suculenta si un gust delicat, usor aromat. Preparata din carne de porc atent selectionata, aceasta este ideala pentru preparate reci sau calde, oferind o nota autentica de rafinament oricarui fel de mancare. Este o alegere excelenta pentru gustari rapide, platouri festive sau retete sofisticate.
Sugestii de utilizare:
Pentru sandvisuri: Combinati Prosciutto Cotto cu paine artizanala, branza si legume proaspete.
Pentru platouri: Serviti-l alaturi de masline, branzeturi si grisine.
Pentru preparate calde: Adaugati-l in lasagna, pizza sau omlete.
Pentru aperitive: Infasurati-l in jurul legumelor proaspete sau grisinelor.
Reteta: Omleta cu Prosciutto Cotto si branza
Ingrediente:
100 gr Prosciutto Cotto “Bondicotto”, taiat bucati mici
4 oua
50 ml lapte
50 gr branza Grana Padano, rasa
1 lingura ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
Sare si piper dupa gust
Frunze proaspete de patrunjel (optional)
Mod de preparare:
Intr-un bol, bateti ouale cu laptele, sarea si piperul.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si sotati usor Prosciutto Cotto timp de 1-2 minute.
Turnati amestecul de oua peste sunca si gatiti la foc mic, amestecand usor.
Cand omleta este aproape gata, presarati branza rasa deasupra si acoperiti cu un capac pentru a se topi uniform.
Decorati cu patrunjel proaspat si serviti calda.
Sugestie: Savurati aceasta omleta rapida si delicioasa alaturi de o salata proaspata si un pahar de suc natural de portocale.
Comandati Prosciutto Cotto “Bondicotto” si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru a transforma mesele in experiente autentice italiene!