Prosciutto Cotto “Praga” afumat este o sunca fiarta si afumata, caracterizata printr-o aroma intensa si o textura frageda. Produsa din carne de porc de inalta calitate si afumata natural, aceasta sunca aduce un gust unic, perfect pentru preparate calde sau reci. Este ideala pentru sandvisuri gourmet, pizza, paste sau platouri festive.
Sugestii de utilizare:
Pentru sandvisuri gourmet: Combinati cu paine artizanala, branza maturata si legume proaspete.
Pentru platouri: Serviti Prosciutto Cotto “Praga” alaturi de branzeturi italiene si masline.
Pentru pizza: Adaugati-l ca topping alaturi de mozzarella si rosii.
Pentru paste: Folositi-l in preparate cremoase, cum ar fi carbonara sau lasagna.
Reteta: Pizza cu Prosciutto Cotto Afumat si mozzarella
Ingrediente:
200 gr Prosciutto Cotto “Praga” Afumat, taiat fasii
1 aluat de pizza
150 gr mozzarella proaspata, taiata felii
100 ml sos de rosii
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
Frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Intindeti aluatul de pizza pe o tava si ungeti-l cu sos de rosii.
Adaugati feliile de mozzarella si Prosciutto Cotto “Praga” pe deasupra.
Stropiti cu ulei de masline si coaceti timp de 12-15 minute, pana cand crusta devine aurie.
Decorati cu frunze de busuioc proaspete inainte de servire.
Sugestie: Savurati aceasta pizza alaturi de un pahar de vin rosu usor, precum Chianti.
Comandati Prosciutto Cotto “Praga” Afumat si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru a aduce un gust autentic italian in mesele dumneavoastra!