- 5%

Paste din grau dur Farfalle “Italpasta” 500 gr.

28.50 MDL

Quantity

Share:

Farfalle sunt paste traditionale italiene din grau dur, recunoscute pentru forma lor distincta de fundite. Aceasta forma versatila le face potrivite pentru o varietate de preparate, de la salate usoare la sosuri cremoase sau pe baza de carne. Textura lor pastreaza fermitatea al dente, oferind o experienta autentica in fiecare farfurie.

Sugestii de utilizare:

Pentru salate de paste: Combinate cu legume proaspete, branzeturi si dressinguri usoare.
Pentru sosuri cremoase: Ideale cu sosuri pe baza de smantana, bacon sau ciuperci.
Pentru retete cu carne: Se potrivesc perfect cu pui, somon sau carne tocata.
Pentru preparate vegetariene: Excelente cu rosii cherry, dovlecei sau spanac.

Reteta: Farfalle cu pui si sos de smantana

Ingrediente:

300 gr Farfalle
300 gr piept de pui, taiat bucati mici
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri ulei de masline extravirgin (Olio Extra Vergine di Oliva)
2 catei de usturoi, tocati fin
50 gr parmezan ras (Biraghi razuit)
Patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Fierbeti Farfalle in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si gatiti bucatile de pui pana devin aurii si complet patrunse.
Adaugati usturoiul si sotati-l usor pentru a elibera aroma.
Turnati smantana peste pui, asezonati cu sare si piper, si lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 3-4 minute.
Incorporati pastele scurse in tigaie si amestecati bine pentru a le acoperi cu sos.
Presarati parmezan ras si patrunjel proaspat inainte de servire.

Sugestie: Serviti acest preparat consistent alaturi de un vin alb sec, precum Pinot Grigio.

Comandati Farfalle si alte produse autentice de pe Gusto Italiano pentru o experienta culinara italiana autentica!